Produse - Agenti deszapezire

SC EUROSALUB SRL va oferă pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă clorură de calciu , produs recomandat pentru combaterea poleiului , gheții și zăpezii de pe drumuri. Clorura de calciu este utilizată din anul 1940 la combaterea înghețului datorită temperaturii de îngheț deosebit de scăzute , capacității de a absorbi rapid umezeala și de a degaja căldură la dizolvarea în apă . Aceste caracteristici sunt superioare celor întâlnite la alte produse utilizate în acest scop , cum este clorura de sodiu .

Din punct de vedere al temperaturii la care performanța produsului este acceptabilă , aplicarea clorurii de calciu dă rezultate satisfăcătoare chiar și sub -30oC .

Dizolvarea clorurii de calciu in apă este un proces exoterm . Căldura degajată este de aproape de 7 ori mai mare decât căldura degajată la dizolvarea clorurii de sodiu . Acest fapt determină o viteză ridicată de penetrare a stratului de zăpadă sau gheață , iar efectele vor fi vizibile după 20-30 minute ( la temperaturi de -15oC ) .

Clorura de calciu este higroscopică . Ea poate absorbi umezeala din aer chiar și la valori ale umidității relative de 42% , în timp ce clorura de sodiu absoarbe umezeala doar la o umiditate relativă a aerului de 76 % .

Clorura de calciu s-a dovedit a fi un compus nedistructiv pentru asfalt . Mai mult , ea se utilizează ca aditiv datorită capacității de a mări viteza de uscare a straturilor de asfalt în condiții de temperatură scăzută . Folosirea clorurii de calciu în amestecurile de asfalt face ca acestea să reziste la mai multe cicluri de contractare-dilatare , ca urmare a variațiilor de temperatură .

Clorura ce calciu are un efect benefic asupra solului și vegetației , în timp ce alți agenți antiîngheț au efect distructiv . În anumite doze , clorura de calciu este folosită ca microelement nutritiv pentru culturi . Din acest punct de vedere , în doze reduse, clorura de calciu nu dăunează populației , animalelor și mediului înconjurător .

Avantajele utilizării clorurii de calciu în soluție :

 • Tratamentele preventive și curative se pot realiza cu cantități mici de soluție , pentru temperaturi de până la -7oC
 • Tratamentele cu soluție fac posibilă împrăștierea uniformă , comparativ cu produsele solide , la viteze relativ mari de deplasare ale utilajelor de aplicare
 • Aplicare facilă , cu utilajele folosite la spalarea cu apă a carosabilului
 • Absoarbe rapid umezeala din aer și de pe șosele , menținând uscat carosabilul
 • Penetrează rapid stratul de zăpadă sau gheață , topind gheața chiar și la temperaturi de – 30oC , când alte produse sunt ineficiente
 • Aplicarea în cantități mici , de la primele ninsori , va reduce considerabil efortul de curățire a drumurilor
 • Previne fenomenul de îngheț si dezgheț repetat
 • Scade temperatura de îngheț a apei și a abrazivelor utilizate ăe șosele ( nisip , zgură )
 • Este sigură pentru mediu , nu lasă sedimente și se spală ușor
 • Nu distruge betonul și suprafețele asfaltate și se reduce deteriorarea vehiculelor
 • Costul redus al tratamentului
SUS